Tabula Rasa (1/2)

TABULA RASA
Het ontbreken aan vooropgezette ideeën of
vooraf bepaalde doelen. Een schone staat.

Een blanco staat dat door het
krijt van ervaring beschreven wordt.

Een onbeschreven blad.
Wit staat voor een nieuw begin.

Al meermaals in mijn leven deed ik tabula rasa: alles waarmee ik bezig ben van de tafel vegen. En kijken wat er zich ontegensprekelijk weer een plaats opeist, zich nest tussen mijn oren en in mijn hart; aandacht vraagt en vreugde schenkt. Zo ook de afgelopen tijd.

Het is nochtans lente. Seizoen waar alles in de natuur zich opmaakt om naar buiten te treden, tevoorschijn wil komen, zich van haar mooiste kant laat zien. Elk op eigen wijze. Van het schuchtere prille groen aan de bomen tot de weelderige, bijna onstuimig volle bloemen van de rododendron.

Maar geen lente voor mij. Eerder tijd om naar binnen te keren (wintertijd), retrogade te gaan zoals planeten dat doen. Rechtsom de stilte in.
Het was daarom stil de afgelopen tijd. Geen facebook, geen blogs, geen ..niets. Mijn inspiratie zocht haar weg in andere overpeinzingen.

De tabula rasa’s uit het verleden hebben tot meerdere carrièrewissels geleid. Van de wetenschap naar marketing om een diepe duik in de verkoop te nemen. Zij het bij een adverteerder, reclamebureau, media-groep of als management consultant of executive coach.

Bij die wissels kwam de mens op zich steeds meer in het vizier. De weg van persoonlijke groei en ontwikkeling, van begeleiding van leidinggevenden. Eerst heren. Later in prioriteit dames. En dat is nog steeds mijn biotoop.

Vrouwen. Ze blijven mij boeien. Dat is nu toch de mooiste creatie aller tijden. Dat zullen de heren mij niet tegenspreken. De dames? Ja, … dat is wat anders.

Wie ben ik?
Ook ‘groei’ blijft me fascineren. We zijn niet in dit leven om stil te staan, maar om te evolueren, om groter en beter te worden volgens de mogelijkheden. En dat kan klein zijn of heel groots. Aan ons de keuze. Een heuse opdracht of uitdaging.

Ergens in ons leven stellen we eens of meermaals de vraag: wie ben ik en waarom ben ik hier? Zo ook ik. Ben ik wel met de juiste dingen bezig? Is dit wat mij en anderen tot de meest volle rododendron-expressie van onszelf brengt?

Wie ben jij?
Ben jij nog met de juiste dingen bezig? Is dat dan de kleinste of de meest grootse expressie van jezelf? Mijn ervaring is dat we veel verder kunnen reiken dan we voor onszelf mogelijk achten.
Dus, als je groter mag denken. Waar durf je van dromen waardoor je naar je adem snakt?? 😉
Dat is de juiste richting! Wens je veel inspiratie!

Wordt vervolgt.

Warme, volle groet,

Ruth

PS: Wil je zicht op wat er voor jou werkelijk mogelijk is? Verzamel moed en neem contact.
Reik naar mijn hand. De rest volgt als vanzelf.

 

Veel vrouwen willen graag een verschil maken, als partner, moeder… als leidinggevende of ondernemer. Elke verandering die we beogen, begint van binnenuit. We hebben onze aandacht teveel aan de buitenkant; zijn voortdurend bezig met wat anderen van ons denken. Dat houdt ons weg van onze kracht, die authentieke innerlijke kracht. De kracht die Wise Women met zichzelf en anderen verbindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.