De kracht van gedachten-1

Ik ben recent verdwaald geraakt in het werk van Lynne McTaggart*. Ze brengt radicaal andere en opmerkelijke inzichten over onze gedachten en drukt die uit in 4 ‘waarheden’

1. Gedachten zijn licht
2. Ze blijven niet beperkt tot ons hoofd, maar reizen in alle richtingen door ons lichaam
3. Ze negeren alle mogelijke drempels
4. Gedachten zijn als een televisiemast die 24/7 signalen uitzendt.

Vandaag gaat het over de eerste waarheid. De rest van de waarheid volgt in verder mails.;-)

1. Gedachten zijn licht.
Wij en alle levende organismen – van een fruitvliegje tot een mammoetboom – zenden licht uit. Het was een duitse biofysicus – Fritz-Albert Popp – die ontdekte dat dat licht afkomstig is van ons DNA dat constant kleine bundeltjes licht uitzendt onder vorm van biofotonen. Sommige mensen zien een energetische gloed rond mensen, wat precies de uitstraling van dat licht is.

In de cellen zitten kleine kanaaltjes die het licht in het lichaam verspreiden – een soort van innernet (persoonlijke noot) – een tussen alle levende organismen uitwisselen (extranet).

Lichtgesprekken voeren
Concreet betekent dat als we licht uitzenden er synchroon vanuit onze omgeving licht teruggestuurd wordt. We voeren als het ware lichtgesprekken in en met alles buiten onszelf.
Dat is ongelofelijk fascinerend. Als dat een mens niet aan het denken zet en nog meer licht doet uitzenden: van waakvlam tot vuurtoren.
Verlichte geesten.

Bovendien verandert het licht ook met de gedachten die we koesteren. Het is me op vandaag nog niet duidelijk of naast de intensiteit van het licht eventueel ook de kleur verandert. Dat ware helemaal te gek. Ik zie mezelf al getooid met een discobal op het hoofd waar we anders een muts dragen (ik beken, mijn verbeelding slaat op hol).

Be the light you wish to see in the world
We zijn dus als lopende lantarens. En alles licht op als we in de buurt komen. Shine your light!
Dat leidde tot een aantal experimenten tijdens mijn dagelijkse wandelingen. Positieve gedachten sturend naar alles om me heen: bloemen, bomen, vogels, wolken, zon…mensen. Het licht werkelijk op. Kunnen we maar in bepekte mate knuffels delen, we kunnen zonder beperking bundeltjes licht sturen. En met ease en flow keert er een veelvoud terug.
Be the light you wish to see in the world!
Iets om over na te denken / je licht op te werpen.

Warme, lichtvolle groet,


Ruth

(*) Lynne McTaggart is een award-winning journaliste en auteur van verschillende boeken over intentie (the Intention Experiment & the Power of Eight)

Naar ‘Een bundeltje licht – 2

Veel vrouwen willen graag een verschil maken, als partner, moeder… als leidinggevende of ondernemer. Elke verandering die we beogen, begint van binnenuit. We hebben onze aandacht teveel aan de buitenkant; zijn voortdurend bezig met wat anderen van ons denken. Dat houdt ons weg van onze kracht, die authentieke innerlijke kracht. De kracht die Wise Women met zichzelf en anderen verbindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.